TreXpo '98

13. - 15. februar 1998
Helga Enghs Hus, Universitetet på Blindern, Oslo.

TREXPO 98 vel overstått!

Dagen etter festivalen er overstått sitter arrangørene igjen slitne, men relativt fornøyde. Et relativt godt oppmøte, få tekniske problemer og grei avvikling gjorde at de fleste var rimelig fornøyde.

Det eneste klart negative poenget med festivalen var at Kommunenes Filmsentral på fredag trakk seg fra leieavtalen om Starship Troopers, slik at vi ikke fikk vist denne på Sophus Lies Auditorium i 35mm. Vi beklager selvsagt dette sterkt for alle fans som ble skuffet, men håper at dere likevel fikk valuta for pengene...

Starship Troopers foto

Arge fans viser sin misnøye
mot sjefen for Oslo Kinematografer...

Begrunnelsen var visstnok at vi ikke hadde lov til å reklamere med at det var norgespremiere, noe ingen i komiteen hadde blitt opplyst om! Et sentralt medlem i komiteen hadde observert Ingeborg Moræus Hansen på Filmteatret, hvor hun observerte et flyveblad for TREXPO og visstnok fikk apoplektisk anfall. Vi antar at det ikke tok lang tid før hun kastet seg over telefonen og slo kortnummeret til KF...

Murringen var selvsagt stor blant publikum, og flere uttalte at "denne filmen skal jeg hvertfall ikke betale Oslo Kinematografer for å se!". Det ble også reist forslag om å sette opp buss til Sandvika, slik at man kan få se den i en THX-sertifisert kinosal. I Oslo er det oss bekjent kun Vika Kino og Sophus Lies Auditorium på Blindern som har dette. Siden Moræus Hansen forbeholder førstnevnte for kostymedramer og muligens satte ned foten for sistnevnte, vil vi nok anbefale folk å dra til Sandvika.

Mere informasjon om denne saken kommer på samme sted, så kikk innom senere...

 Starship Troopers norgespremiere

Starship Troopers strike back!

Håvard hos Sandvika kino hørte om vår lille "mishappening" når det gjaldt TREXPO visningen av Starship Troopers. Han har jeg nå pratet med på telefonen. Han har hørt om og er klar over Ingeborg "Det var Morra si'" Hansens metoder, og tok derfor kontakt, samt frydet seg over vår ide om å samle troppene og reise ut til Sandvika for å se filmen.

Derfor foreslår jeg en Troopers-eskursjon til Sandvika kino førstkommende lørdag (21. februar). Der er det FØR-premiere på filmen klokken 12.30. De som ønsker det, og har tid og lyst, møter opp på Chef's kafeteria i andre etagen av Arkaden (nederst i Karl Johan's gate). Derfra reiser vi med taxi ut til Sandvika senest klokken 11.00. (Vi skulle egentlig sette opp en buss, men det ble for kort varsel til dette).

Jeg måtte i følge Håvard bestille billettene senest klokken 09.00 på torsdag, da han ikke kan holde billettene lenger enn det. Derfor ber jeg alle interesserte sende meg en mail, og melde seg på innen Onsdag (i morgen) kveld klokken 24.00. Blir vi mange, bestiller jeg de taxiene vi måtte behøve på fredag kveld, evt lørdag morgen. Alle som har det, bes ta på seg Brain-Bug, Warrior-Bug eller TREXPO t-skjortene sine. Alle andre, kommer som de føler.

Ber samtidig at alle sender denne mailen videre til alle kjente i Oslo-området, samt sf.info listen. Spre ordet rundt på Blindern i morgen. Eventuellt sette inn en annonse i alle avisene Ingeborg leser, he he!!

Alle er velkommen til Starship Troopers tur!!!

PS! Billettene koster 35 kroner, pluss taxi som kommer i tillegg. Blir vi mange, vil ikke dette koste rare summen. Maks 75-100 kroner tilsammen.

Hilsen Vidar "Moræus-Bug" Nilsen, TreX-files Oslo

secret master of fandom.no